ΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΞΥΡΊΣΕΤΕ ΤΑ ΦΡΎΔΙΑ ΣΑΣ, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΊΣ

Η” Αόρατη ” τάση των φρυδιών είναι ζωντανή και καλά, κυρίως χάρη στο Gen Z.οι μη συμβατικές τάσεις ομορφιάς όπως αυτή, καθώς και άλλες όπως το μακιγιάζ της γέφυρας της μύτης και η σκιά ματιών aura, ευδοκιμούν και μαζεύουν ατμό. Αλλά ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να βάψουν ή να λευκανθούν τα φρύδια τους — σας κοιτάζουμε, τον Noah Cyrus, τον Nicola Peltz Beckham, τον Dove Cameron και τον Willow Smith, για να αναφέρουμε μερικά — μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν μια εντελώς διαφορετική διαδρομή για να πάρουν το βλέμμα και να τους ξυρίσουν, αντ ‘ αυτού.

Τον Αύγουστο στο Instagram Live, Η Doja Cat ξύρισε τα φρύδια της μπροστά στους θαυμαστές της, ρητό, “νιώθω ότι δεν έπρεπε ποτέ να έχω μαλλιά ούτως ή άλλως” όπως το έκανε. Τους επόμενους μήνες, προχώρησε στη διακόσμηση του χώρου όπου ήταν τα φρύδια της με διάφορα σχέδια μακιγιάζ. Τώρα, δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε μικροσκοπικά λευκά λουλούδια, αναιδή χαμογελαστά πρόσωπα και άλλα γραφικά σχέδια νέον στη θέση των μαλλιών στο πρόσωπο του τραγουδιστή.

Εάν είστε εμπνευσμένοι από την τόλμη της Doja και ενδιαφέρεστε να ξυρίσετε τα φρύδια σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε το ξυράφι. Συνεχίστε να διαβάζετε για να κάνετε μια μικρή έρευνα πριν πάρετε τη βουτιά.

Είναι ασφαλές να ξυρίσετε τα φρύδια σας;
Το πρώτο ερώτημα που μπορεί να περάσει από το μυαλό σας μπορεί να είναι αν είναι ακόμη ασφαλές να ξυρίσετε τα φρύδια σας και η απάντηση είναι ναι, γενικά. “Είναι ασφαλές να ξυρίζετε τα φρύδια σας εφ’ όσον το κάνετε με προσοχή και να χρησιμοποιείτε τα σωστά εργαλεία και προϊόντα και να τα καθαρίζετε σωστά”, λέει ο Fides Baldesberger, ειδικός brow και Διευθύνων Σύμβουλος της Rubis τσιμπιδάκια.

Αλλά προτού να αρπάξετε το ξυράφι σας, ο Baldesberger συνιστά να αφιερώσετε πραγματικά χρόνο για να εξετάσετε την επιλογή σας. “Σίγουρα θα αλλάξει ολόκληρη την εμφάνισή σας, οπότε δεν είναι κάτι που πρέπει να πάρετε ελαφρά”, λέει.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το δέρμα κάτω από τα φρύδια σας είναι ευαίσθητο. “Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εγκοπών, περικοπών και αιμορραγίας”, λέει ο Baldesberger. Επιπλέον,” οι πιθανοί κίνδυνοι ξυρίσματος των φρυδιών σας περιλαμβάνουν τραύμα στην περιοχή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ουλές, λοίμωξη και έκρηξη τύπου ακμής”, λέει ο δερματολόγος Lauren Penzi, MD. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατοχή των σωστών εργαλείων είναι απόλυτη ανάγκη (περισσότερα για αυτό μπροστά).

Τα Φρύδια Μεγαλώνουν Μετά Το Ξύρισμα;
Πολλές από τις κορυφαίες ερωτήσεις γύρω από την ξυρισμένη τάση φρυδιών ασχολούνται με το αν τα μαλλιά θα αναπτυχθούν πίσω. Μοιάζει πολύ με τα μαλλιά στα πόδια σας, μασχάλες, ή το κεφάλι, θα. “Όταν ξυρίζετε τίποτα, δεν αφαιρείτε τα μαλλιά από τη ρίζα”, λέει ο Baldesberger. “Αντ’ αυτού, κόβετε τα μαλλιά στην επιφάνεια όπου σπάει το δέρμα.”Εφ’ όσον δεν βλάπτετε το θυλάκιο των τριχών, το οποίο βρίσκεται στη ρίζα, μέσω σκασίματος ή αποτρίχωσης, θα αυξηθεί πίσω με το χρόνο — απλά μπορεί να φαίνονται λίγο διαφορετικά στην αρχή.

“Θα δείτε γένια πολύ γρήγορα επειδή δεν αφαιρείτε τα μαλλιά στο σύνολό τους. Η αναγέννηση θα εμφανιστεί χονδροειδής και σαν γένια. Οι τρίχες είναι πιθανό να είναι αγκαθωτές και να αναπτύσσονται απευθείας από το δέρμα, αντί να είναι επίπεδες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μια αφύσικη εμφάνιση”, λέει ο Baldesberger.

Είναι ένας μύθος ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν πίσω παχύτερα αφού το ξυρίσετε, αλλά υπάρχει ένας λόγος που πιστεύεται τόσο ευρέως. “Τα άκρα των τριχών θα στερούνται τη φυσική τους κωνικότητα και αντ ‘αυτού θα είναι πιο αμβλύ”, λέει ο Δρ. “Αυτό μπορεί να προκαλέσει τα φρύδια να φαίνονται παχύτερα από την αρχική τους κατάσταση.”

Ευτυχώς, αυτό είναι προσωρινό μόνο κατά την αρχική φάση αναγέννησης. “Εάν γίνει σωστά, δεν θα πρέπει να υπάρξει μακροπρόθεσμη βλάβη στα φρύδια σας”, λέει ο Δρ.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να μεγαλώσουν τα φρύδια;
Ο χρόνος που χρειάζεται για να μεγαλώσουν τα φρύδια σας μετά το ξύρισμα τους ποικίλλει από άτομο σε άτομο. “Σε γενικές γραμμές, όμως, θα παρατηρήσετε ταχύτερη αναγέννηση μετά το ξύρισμα των φρυδιών σας από ό, τι θα κάνατε μετά την αφαίρεση των μαλλιών από τη ρίζα με αποτρίχωση ή σκασίματα”, λέει ο Baldesberger. Θα αντιμετωπίσετε γένια λίγες μέρες μετά το ξύρισμα των φρυδιών σας, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και έξι εβδομάδες για να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση.

Ποια εργαλεία χρειάζεστε για να ξυρίσετε τα φρύδια σας
Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν μπορείτε να ξυρίσετε τα φρύδια σας με ένα κανονικό ξυράφι ακριβώς όπως μπορείτε τα πόδια σας, και ενώ μπορεί να λειτουργήσει, δεν συνιστάται. “Για αυτή τη δουλειά, θα χρειαστείτε μια λεπίδα ειδικά για τα φρύδια”, λέει ο Baldesberger. “Τα κανονικά ξυράφια είναι συχνά πολύ μεγάλα και μπορεί να είναι λίγο πολύ τραχιά για το δέρμα του προσώπου.”

Αντ ‘ αυτού, θα θελήσετε να πάρετε μια νέα μικρή λεπίδα προσώπου, όπως ένα ξυράφι dermaplaning. “Αποφύγετε τη χρήση ενός παλιού ή χρησιμοποιημένου ξυραφιού, καθώς αυτές οι λεπίδες είναι πιθανότατα πιο θαμπό και δεν θα έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα όπως ένα φρέσκο, νέο ξυράφι”, λέει ο Δρ Penzi. Μας αρέσει το Sephora Collection Metal Facial Razor ($18), το kitsch Dermaplaning Tool Set ($14) και το Schick Hydro Silk Touch-Up multipurpose Exfoliating Dermaplaning Tool ($6).

“Επίσης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια μικρή ποσότητα κρέμας ξυρίσματος ή γέλης που θα μειώσει την πιθανότητα τραύματος στο θυλάκιο των τριχών κατά το ξύρισμα και θα αποτρέψει τυχόν περικοπές ή αιμορραγία”, λέει ο Δρ Penzi. Απλώς λάβετε υπόψη ότι το δέρμα στο πρόσωπό σας είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το δέρμα στο σώμα σας, οπότε θα θελήσετε να κάνετε μια δοκιμή εμπλάστρου πριν καταδυθείτε.

Πώς να ξυρίσετε τα φρύδια σας
Μόλις αποφασίσετε ότι η τάση των ξυρισμένων φρυδιών είναι κατάλληλη για εσάς και έχετε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Βήμα 1: Καθαρίστε την περιοχή
“Πριν ξυρίσετε τα φρύδια σας, φροντίστε να καθαρίσετε απαλά την περιοχή με σαπούνι για να αποφύγετε οποιαδήποτε εισαγωγή βακτηρίων στα θυλάκια των τριχών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μόλυνση”, λέει ο Δρ.

Βήμα 2: Ξεκινήστε Το Ξύρισμα
Κρατώντας το δέρμα τεντωμένο θα σας βοηθήσει να πάρετε ένα καθαρό ξύρισμα. “Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το μη κυρίαρχο χέρι σας για να κρατήσετε το δέρμα σας και το κυρίαρχο χέρι σας για να ξυρίσετε”, λέει ο Baldesberger. Στη συνέχεια, ξεκινήστε απαλά το ξύρισμα των τριχών σε ελαφριά, σύντομα εγκεφαλικά επεισόδια. Και οι δύο ειδικοί συστήνουν το ξύρισμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των μαλλιών και να μην κάνουν πολλαπλά περάσματα πάνω από το ίδιο τμήμα για να αποφευχθεί ο ερεθισμός.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε περιοχές με υφή στο δέρμα, όπως κηλίδες ή κρεατοελιές, αποφύγετε το ξύρισμα πάνω τους και δοκιμάστε να μαζέψετε τα μαλλιά σε αυτά τα σημεία. Το ξύρισμα αυτών των περιοχών “μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και μόλυνση”, λέει ο Baldesberger.

Βήμα 3: ενυδατώστε την περιοχή
Τέλος, μόλις ξυρίσετε όλα τα μαλλιά, θα θελήσετε να θεραπεύσετε το δέρμα με μια ενυδατική κρέμα για να μειώσετε τον κίνδυνο ερεθισμού. Ο Baldesberger συνιστά τη χρήση τοπικής γέλης με αλόη βέρα για να καταπραΰνει την περιοχή